Ridklubbar - Massor med ridklubbar

Ridskola

Ridskolan & Ridklubbar

Ridskola är en plats där barn, ungdomar och äldre kan få möjlighet att prova på och lära sig att rida på hästar. Efter en tid på ridskolan kan man titulera sig ryttare. De flesta som lär sig rida eller skaffar häst har börjat gå på ridskola. Ridskolan är ett jättebra sätt för barn, men även vuxna, att ta ansvar och dessutom prova om barnen gillar att rida och att umgås med hästar.

Inriktningar på en ridskola

Vissa ridklubbar har en omfattande verksamhet i sin ridskola. Det finns allt från nybörjarkurser i ridning för små barn eller vuxna.

De flesta som går på en ridskola har ingen egen häst utan rider på hästar som tillhandahålls av ridklubben eller den privata ridskolan. De som rider regelbundet på ridskolan rider nästan alltid på samma häst varje ridlektion.

Ridningen sker normalt på samma tid varje vecka och ridlektionen leds av en utbildad ridinstruktör som har mycket lång erfarenhet av hästar.

Om du är en nybörjare brukar ridlektionerna hållas inomhus för att minska antalet störande moment för både dig och hästen. Dessutom börjar du rida på en lagom stor ponny. Att rida utomhus i en hästhage ger en härlig frihetskänsla och när du har blivit duktig på att rida lämnar in hästhagen för att rida på stigar och i skogen.

Kostnad för att rida på ridskola

Kostnad för att rida på ridskola

Kostnaden för att rida på en ridskola i en ridklubb kan variera mycket. De dyraste är de rent kommersiella ridklubbarna där det kan kosta så mycket 750 kr omräknat till en timmes ridning.

De billigaste ridklubbarna som är ideella kan vara så billiga som från 120 kr per timme ridning med det förutsätter att du bidrar mycket med oavlönat arbete. Detta kan vara att bar eller föräldrar medverkar på andra lektioner på ridskolan som lärare eller ryktar och mockar för hästarna. Om du är hantverksutbildad kan du hjälpa till med snickeriarbete, måla eller eldragningar i stallet eller ridhuset.

Är det svårt att lära sig rida?

Kostnad för att rida på ridskola

Att lära sig rida snyggt och självständigt kunna behärska hästen kräver en hel del träning och många lektioner på ridskolor. Dock går det snabbt att komma igång med ridningen så att det blir en spännande och trevlig upplevelse med närhet både till hästen och naturen.

Rekommenderat är att du går under ett par års tid på en ridskola och lär dig sköta hästen genom att ryckta, mocka och ta hand om din utpekade häst. Dessutom är det viktigt att du kan rida en häst bra innan du ens funderar på att skaffa en egen häst. Det finns flera olika nivår på ridskolor och ridlektioner så det är viktigt att försöka hitta en nivå som passar ditt engagemang och ditt hästkunnande bra.

Alla kan gå på ridskola

Ridning passar för alla, ung som gammal. Du kan gå och rida om du är frisk men även om du är sjuk eller har något handikapp. Ridning är en fantastisk fritidssysselsättning som du måste prova på om du inte redan rider. Hästen är ett riktigt kraftpaket enkelt kan kontroller med små men distinkta kommandon.

Kontrollera din försäkring

Kontrollera din försäkring

Rida är fantastiskt kul och roligt men ridning är en av de sporter som orsakar flest skador. Innan du börjar rida på en ridskola ska du kontrollera att er hemförsäkring täcker ridning täcker ridning eller om ridskolan har en bra försäkring. Säkrast är att ringa försäkringsbolaget få att vara helt säker eftersom villkoren i försäkringsbrevet kan vara svåra att uttolka.

Något som du inte behöver bekymra dig om när du rider på en ridskola är hästens försäkring. Nästan alla ridskolor har hästförsäkringar på dina djur som innebär att hästen kan få veterinärvård vid behov.

Tänk också på att alltid använda skyddsutrustning när du rider, oavsett och det är på en ridskola eller ridning på egen häst. Den ridustrutning som du alltid ska använda är ridväst, ridhjälp och tidstövler med stålhätta.

Att rida vackert och ridkonst

Människan har ridit hästar i tusentals år och ridkonsten har utvecklats i olika riktning över världen. Tidigare red alla barbacka d.v.s. utan en sadel men för omkring 3000 år sedan började filtar användas som enkla sadlar.

Nu finns det många typer av ridning som t.ex. banhoppning, dressyrridning och fältritt Westernridningen är en avslappnad ridstil som är anpassad för långritt.

Att lära sig på en ridskola

På ridskolan lär man sig mycket annat än att rida på hästar. För att få rida måste man också lägga tid på att sköta hästen på ett bra sätt och i detta kan det ingå att:

Att lära sig på en ridskola
  • Lära sig om hästens anatomi
  • Sätta sadel på hästen
  • Sätta tränsel och grimma på hästen
  • Krats hovarna
  • Rykta och borsta hästen
  • Leda hästar
  • Longera
  • Rida i skritt, trav och galopp samt tölt om du rider på islandshästar

Hitta allt du behöver om olika ridklubbar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om ridklubbarna men också en del roliga och listiga saker gällande ridskolor och hästgårdar.Meny - Ridklubbar
Till förstasidan på www.ridklubbar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
RidhusRidskolaRidklubbarNyheter