Ridklubbar - Massor med ridklubbar

Hästförsäkring

Hästförsäkring

Att köpa en häst kan vara en stor investering och en lång kärlek som är viktigt att skydda. En hästförsäkring är därför viktigt och kanske helt nödvändig att teckna för att man ska ha råd att behandla sin häst för en allvarlig skada eller sjukdom. Det finns väl ingen riktig hästvän som av ekonomiska skäl skulle vilja vara tvungen att avstå en riktig behandling för att rädda sin kära häst.

Hästförsäkringen är ett måste ifall du som hästägare ska får ersättning dom bin häst skadas eller blir sjuk, oavsett om detta sker under ridning, i stallet eller under transport till och från någon tävling. Detta efter som varken bilförsäkringen ersätter inte skador på häst under transport av hästar eller att hemförsäkringen ersätter inga skador eller sjukdomar på hästar.

Det är av absoluta av största betydelse att du jämför hästförsäkring innan du tecknar en försäkring. Detta eftersom det är stor skillnad på hästförsäkringarnas skydd och ersättningsnivåer.

Hästförsäkringen är två försäkringar

Hästförsäkringen är två försäkringar

En hästförsäkring kan bestå av två stycken försäkringar. Dels består hästförsäkringen av en livförsäkring som ger ersättning ifall din häst skulle då eller behöva avlivas i samband med en allvarligare skada eller sjukdom under fårutsättning att hästen är yngre än 21-25 år beroende på hästras. Dessutom kan hästförsäkringen bestå av en veterinärvårdförsäkring som ger dig ersättning för eventuella veterinärkostnader i samband med skada eller sjukdom. Denna del av försäkringen är ofta de klart viktigaste eftersom det kan vara skillnaden mellan att behandla och rehabilitera hästen eller att vara tvungen att avliva den. Det finns vissa behandlingar av hästar som kan kosta en bra bit mer än 100.000 kr vilket få har råd att betala.

För de flesta försäkringar gäller att du betalar en självrisk på mellan 15-25% av veterinärkostnaden i de fall försäkringen kan användas.

Vårdkostnader för hästar

Vårdkostnader för hästar

Du ska naturligtvis väga nyttan med en hästförsäkring med kostnaden för försäkringen. Generellt sätt kan man säga att har du hur mycket pengar som helst ska du inte teckna någon försäkring eftersom totalt sätt så gör försäkringsbolagen lite vinst på försäkringarna.

Om du däremot är som de flesta hästägare, d.v.s. du älskar din häst och har inte obegränsat med pengar är rekommendationen att ha en hästförsäkring, åtminstone veterinärvårdsförsäkringen. Nedan finns en lista på vad olika behandlingar av din häst skulle kunna kosta dig om du inte har en hästförsäkring.

  • Att operera bort en tumör kan kosta mellan 5 000 och 25 000 kr.
  • En häst som brutit ett ben kan kosta.
  • Tarmvred med rehabilitering 2 veckor på djursjukhuset kostar omkring 100 000 kr.
  • Om hästen har fått livmoderinflammation kostar en operation utan hästförsäkring 15 000 - 20 000 kr.

Att vara häst i Sverige

Att vara häst i Sverige

Att vara häst i Sverige är idag ganska bra. Det finns mycket få arbetshästar utan de flesta hästarna ägs privat av en ägare som är mycket mån om sin älskade häst och därför är andel hästar som är försäkrade större än för någon djurtyp. Detta beror också på att en häst kostar betydligt mer än de flesta andra djuren men en hästförsäkring kostar inte förhållandevis lika mycket mer.

Av hästarna i Sverige har omkring 363 000 hästkompisar enligt jordbruksverket fördelad på cirka 70 olika hästraser.

Hålla veterinären bort

Geonom att sköta om hästen både på utsida och genom rätt och sund kost kan du minska risken för att behövs utnyttja hästförsäkringen. Men även om du tar hjand om din häst på bästa tänkbara sätta bör du ha en hästförsäkring eftersom hästen kan skada sig eller råka ut för en sjukdom oavsett hur väl du tar hand om din häst.Hitta allt du behöver om olika ridklubbar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om ridklubbarna men också en del roliga och listiga saker gällande ridskolor och hästgårdar.Meny - Ridklubbar
Till förstasidan på www.ridklubbar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
RidhusRidskolaRidklubbarNyheter