Ridklubbar - Massor med ridklubbar

Försäkringar i Ridklubbar

Ridläger

När du rider är det viktigt att du har en bra försäkring eftersom ridning är förknippat med olycksrisker och skador. Den vanliga hemförsäkringen ger ett begränsat skydd och de barnförsäkringar och ungdomsförsäkringar som finns ger ett betydligt bättre skydd.

I många ridklubbar ingår en ryttarförsäkring i medlemsavgiften. Denna ryttarförsäkring är oftast tecknad via Agria försäkringsbolag och ger ett bra men inte fullgott skydd eftersom ingen försäkring skyddar mot skada. För att undvika ridskador är det vissa saker som du ska tänka på: Det viktigaste du kan göra för att undvika skada är att alltid använda ridstövlar

  • Använd alltid ridstövlar med stålhätta
  • Spänn alltid fast ridhjälmen hårt
  • Ha alltid en ridväst på dig när du sitter till häst

Övriga försäkringar

Övriga försäkringar

Förutom en ryttarförsäkring, som ofta ingår i medlemskapet i ridklubben, så måste hästen ha en försäkring. En hästförsäkring kostar en del pengar men kostnaden om du inte har en försäkring kan bli så stor att man måste avliva sin älskade häst.

Ett sätt att sen på hästförsäkringen är att det är en lott som du vinner på oavsett om du behöver använda hästförsäkringen eller inte. Om du har turen att inte behöva använda försäkringen är detta det bästa som kan hända dig och ifall hsten drabbas av en olycka som gör att hästförsäkringen träder i kraft är det ju tur att ni har tecknat en försäkring.


Hitta allt du behöver om olika ridklubbar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om ridklubbarna men också en del roliga och listiga saker gällande ridskolor och hästgårdar.Meny - Ridklubbar
Till förstasidan på www.ridklubbar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
RidhusRidskolaRidklubbarNyheter